De Nederlandse handwas - Reisverslag uit New Delhi, India van Femke Kamps - WaarBenJij.nu De Nederlandse handwas - Reisverslag uit New Delhi, India van Femke Kamps - WaarBenJij.nu

De Nederlandse handwas

Door: Femke Kamps

Blijf op de hoogte en volg Femke

15 Juli 2010 | India, New Delhi

Woesdagavond hadden we met Raja een deal geslotenl; we mochten om 9.00 ontbijten! Daarna zijn we naar het nieuwe project toe gegaan waar we de lessen hebben gevolgd. Ze geven hier zo anders les. Het is gewoon nazeggen wat de juffrouw zegt en dit 10x herhalen. Na de lunch ging ik even m'n kleren wassen. Josephine lag helemaal dubbel toen ze me bezig zag met een emmer met sop ''Femke..what are you doing'' ''Uh...my laundry?'' Ze wassen hier schijnbaar nooit met een emmer...
Na het wassen gingen we weer terug naar het project. We mogen de kinderen Engels leren schrijven, echt super leuk, alleen moeten de meesten nog eerst tussen de lijntjes leren schijven. Met behulp van 1 lesboek moesten wij de oefenopgaves in hun schrift schrijven en moesten hun de door ons opgeschreven regel meerdere keren op de overige bladzijde overschrijven. Nadoen=leren. Het allerleukste waren natuurlijk de kinderen die het eerst absoluut niet konden en na jou hulp en 10x voordoen het wel konden. Ik weet ook niet wie op dat moment enthousiaster was: het kind of ik.
Daarna zijn we naar de plaatselijke naaischool gegaan om daar de lerares onze maten te laten opmeten en de stoffen op maat te laten knippen voor onze Indiase kledingstukken. Zo kan een leerling (die ook lesgeeft op JET) het voor ons in elkaar zetten!

• 16 Juli 2010 - 20:46

Mama:

jij de was doen????
    leuk dat stukje over de schrijfles.
    kus mama

• 20 Juli 2010 - 20:00

Agnes De Witte:

Ja de was moet ook af en toe gedaan worden hé.
    Maar wat leuk ook dat je door het voor te doen bij de kinderen ze het ook oppakken en het gelijk nadoen knap van jullie hoor.
    Je stukjes zijn leuk om te lezen.

• 24 Juli 2010 - 17:51

Daan:

Oh echt gaaf! Vooral dat ze ook echt les geven. Wat hebben ze moeten schrijven dan? xx