You're cutting my fish! - Reisverslag uit New Delhi, India van Femke Kamps - WaarBenJij.nu You're cutting my fish! - Reisverslag uit New Delhi, India van Femke Kamps - WaarBenJij.nu

You're cutting my fish!

Door: Femke Kamps

Blijf op de hoogte en volg Femke

31 Juli 2010 | India, New Delhi

Omdat onze themadag ''Animal Day'' bijna begon, moesten we vrijdag nog flink gaan shoppen voor knutselmateriaal, sportmateriaal en prijzen. We hebben zelfs naar een ander dorpje moeten rijden om nog wat plak en een voetbal te halen; gelukkig geen probleem voor Raja en Josephine. De schatten :)
Zaterdagochtend moesten we extra vroeg opstaan om alles klaar te maken voor de themadag. Iedereen zou aan het einde van de dag een nieuw schooltas krijgen gevuld met nieuwe schriften en nog een extra klein cadeautje van ons (voor de jongens een bal en voor de meisjes een haarclip) dus dit moesten we 's ochtends (op naam!) in pakken. Toen we richting het project gingen zat het busje helemaal vol met nieuwe schooltassen, knutselspullen, voetbal, ballonnen en prijzen dat we zelf helemaal ingekrompen moesten gaan zitten.
Toen we daar aankwamen hadden we alle kinderen verdeelt in 4 teams: the lions, the monkeys, the elephants en the crocodiles. Dat was je team voor de hele dag en natuurlijk was het de bedoeling dat er team tegen team werd gestreden. 's Ochtends deden we dit met de spelletjes nummerloop, voetbal en overgooien met waterballonnen (als je nat werd was het niet erg want je was binnnen 5 minuten droog). Na de lunch deden we het door de warme middagzon wat rustiger aan en zijn we verschillende dieren gaan knutselen van vouwpapier en...wc-rollen! Allerlei dieren zijn gemaakt: vlinders, honden, slangen, krokodillen, uilen, octopus etc. (Heel grappig was dat een van de kinderen bijna Susan's voorbeeld-vis aan stukken had geknipt: ''Hey!! You're cutting my fish!'' ) Het was na een paar uur een ongelofelijk grote zooi (ovearl papiersnippers, pennen door het hele lokaal verspreid en lijm op plekken waar het niet hoort), maar het resultaat mocht er zeker zijn!
Toen het wat meer afkoelde hebben we weer wat teamspelletjes gedaan, zoals chinese muur en water doorgeven (een lege emmer zo vol mogelijk proberen te krijgen; dit werd wel bemoeilijkt toen we erachter kwamen dat er een groot gat in een emmer zat:P)
En dan eindelijk...de prijsuitreiking! Alleen de eerste prijs (the crocodiles;)) hadden we iets anders gegeven dan de rest (een grote zak met een Indiase snacks) en de rest van de kinderen hadden we allemaal koekjes gegeven en...de nieuwe schoolspullen!
Hoewel we 's avonds helemaal kapot waren, zijn we toch nog teruggegaan om lichtgevende stokjes uit te delen die we in Nederland hadden gekocht. Alle lampen van het schoolgebouw werden uitgedaan en omdat er ook geen licht in de omgeving is zag je alleen maar vliegende gekleurde stokjes. Erg gaaf!
Kortom het was een erg geslaagde dag! Wat hebben we die avond toch goed geslapen...;)

xx Veel liefs.

• 01 Augustus 2010 - 06:57

Hoi Femke:

Leuk om je verhaal weer te lezen. (heb jullie alle drie gevolgd) Het zit er bijna op, wat een prachtige en leerzame tijd hebben jullie meegemaakt. Ik vind jullie dappere meiden. een goede terugreis. Groetjes Trudy (tante van Susan)

• 01 Augustus 2010 - 08:00

Arie:

geniet nog met volle teugen van India en vooral van "jullie" kinderen in India.
    Als je weer terug bent zal jullie avontuur op een prachtige droom gaan lijken. Onwerkelijk maar fantastisch.

Take care,

arie

• 01 Augustus 2010 - 08:49

Mama:

Wat een geweldige dag hebben jullie georganiseerd!!! Met wc- rollen... ik dacht al waar blijven die lege rollen die OOK nog perse in je propvolle koffer moesten?
    Kus mama

• 01 Augustus 2010 - 10:24

Annemieke:

Leuk gedaan...Animal Day! Geen aapjes op bezoek gehad?
    Goed idee van jullie om een wasgelegenheid te sponsoren. Raja heeft me intussen ook op de hoogte gebracht en hij vindt het super dat jullie dit willen doen.
    Veel plezier nog vandaag met de familie van Raja en alle kids en een goede reis naar Nederland.

• 01 Augustus 2010 - 11:20

Moniek:

Leuk dat je nu wat meer energie hebt! Het klinkt erg leuk en ik heb super veel zin om jullie weer te zien! :)
    x

• 01 Augustus 2010 - 15:03

Nicole:

aaah super lief al die kindjes! zou er ook bij willenzijn. Die oogjes straalde zeker de hele dag en vooral toen ze alle cadeaus kregen!
    Gelukkig ben je weer snel thuis. Succes nog de laatste paar dagen en een goede reis!!
    xxxxx

• 01 Augustus 2010 - 16:29

Daan:

Woow echt super vet bedacht allemaal!! écht vet! Tot snel, x

• 02 Augustus 2010 - 20:10

Agnes De Witte:

Wat een leuke dag hadden jullie georganiseerd.En ja met w.c rolletjes kan je leuke dingen maken.
    ik moest wel lachen om je gat in de emmer daar is een liedje van vraag maar aan je vader als je terug bent het is van Harry Belafonte.
    Nou meid jullie hebben het harstikke goed gedaan en jullie mogen trots op je zelf zijn.