Nero street - Reisverslag uit Pondicherry, India van Femke Kamps - WaarBenJij.nu Nero street - Reisverslag uit Pondicherry, India van Femke Kamps - WaarBenJij.nu

Nero street

Door: Femke Kamps

Blijf op de hoogte en volg Femke

09 Juli 2010 | India, Pondicherry

Even mijn verhaal van gisteren nog afmaken, want er was nog veel gebeurt nadat ik m'n computertje had verlaten. Om 4 uur moesten we dus terug zijn voor de thee met Father Majella...dit werd uiteindelijk half 5. Hij had dit schijnbaar speciaal voor ons ingelast, omdat hij weet dat wij gewend zijn aan snacken in de middag. Niet lang daarna kwam Albert, de Nederlandse dokter, samen met een Indiase vriend langs om ons te ontmoetten. Albert woont sinds vijftien jaar in Nederland. Hij kwam zo vaak in India en besloot er een half jaar te proef wonen voordat hij de knoop door hakte. Hij heeft hier veel verschillende projecten en instituten opgericht. Hij woont in een plaatsje waar 85 verschillende nationaliteiten leven in verschillende communities. Ik zei al dat we zondag de WK finale zouden moeten gaan kijken met de Nederlandse community ;)
Zo rond 6 uur/7 uur zijn we met de Riksja naar Nero street (=shoppen!!) gereden, om Puducherry by night te bewonderen. Het was er nog drukker dan overdag. We zijn dan ook door verschillende mensen 10x op en neer gestuurd op zoek naar een bank die onze Nederlandse pas wel kon herkennen. We besloten ook bij een restaurant te eten; wat een avontuur. De grootste o.m.g.-ervaring tot nu toe was wel het toiletbezoek(=GAT IN DE GROND!) Snel vroeg ik aan Susan wat tips voor de beste ''wc-positie''. Gelukkig ging alles, ondanks de slappe lach goed, alhoewel Susan net als Elke halverwege uitglipte.(haha, sorry maar dat zag er echt ontzettend grappig uit:P) In het restaurant aten we noodles en cola (wat over de datum bleek te zijn). We hadden een airco bij onze tafel maar uiteindelijk hadden we 'm maar laten uitzetten, want ''M'n eten wordt koud door de airco'', aldus Elke. Na een tijdje nog rondgewandelt te hebben en weer extreem nagestaard en nagewezen te worden besloten we terug naar Boys Home te gaan. Door wat geld af te dingen (=weglopen als ze ook je lagere bod niet pikken) bij de Riksja konden we voor 90 rup (=1.80) weer naar huis. Daar werden we meteen weer bestormd door 110 jongens. De droom van ieder meisje...toch?

(-_-')

xx Veel liefs.

• 10 Juli 2010 - 14:48

Royke:

heyhey!

klinkt allemaal echt super leuk!! hier is het ook echt heerlijk weer! ik mis je wel al een beetje:O!! en rustig aan met die 110 jongens he:O!!

kuskus

• 10 Juli 2010 - 17:13

Elsemieke:

Tip voor in restaurants. 'NOT SPICY!' Waarschijnlijk is het als je dat zegt alsnog redelijk pittig (dat vinden zij dan niet pittig), maar als je het niet zegt ga je dood van de hoeveelheid pepers ;)
    En dat afdingen is echt heel slim, heerlijk dat alles zo goedkoop is daar!

xx

• 10 Juli 2010 - 19:01

Papa:

Lieve Femke,
    Ik ben ontzettend trots op je dat je deze reis maakt. Haal je je voordeel mee uit door de kans dat je op deze wijze andere culturen leert kennen.xxx

• 10 Juli 2010 - 19:02

Annemieke:

Fijn dat jullie je weg al zo snel weten te vinden. Het is wel even wat anders daar he? En morgen alweer een aardig reis voor de boeg. Ben heel benieuwd hoe je het op JET gaat vinden. Het shop-gehalte is daar wat minder hoor in dat kleine dorpje!

• 11 Juli 2010 - 08:16

Marion:

heerlijk zo'n toiletbezoek!!leuk dat jullie ergens anders zijn gaan eten en zo makkelijk zelf erop uit kunnen.geniet ervan groetjes!!!

• 11 Juli 2010 - 08:23

Shermin:

Hahaha die wc bezoek...Gelukkig heb je wel een normale wc in jullie huisje. Leuke verhalen, fem! Ben benieuwd naar de rest !!!
    Kussss

• 11 Juli 2010 - 10:03

Emma:

Wat vertel je dit leuk! Echt leuk om iets over je reis te lezen! Have fun xxx

• 17 Juli 2010 - 11:42

Peter V Hest:

hallo femke ik heb de foto`s bekeken van je reisgenoten maar je staat nergens op dus ik en je oma visser vinden het jammer dat je geen foto`s geplaats hebt en dat je nergens op staat van je reisgenoten groetjes peter en je oma.

• 20 Juli 2010 - 19:40

Agnes De Witte:

Hoi Femke
    Wat een culturen kom je tegen hé En ja zo toilet als thuis kennen ze daar niet maar je leert het vanzelf hoor.
    Maar ik vind het knap van je wat je daar gaat doen.