Puducherry Excursie
Door: Femke Kamps
Blijf op de hoogte en volg Femke
09 Juli 2010 | India, Pondicherry
Vanochtend moesten we om 6.30 opstaan. O.M.G. Hoewel Elke de wekker had gezet heeft Susan ons uiteindelijk moeten wakker maken; we waren alletwee door de wekker heen geslapen. Niet vreemd eigenlijk, want ook van het geluid van het (toeterende) verkeer hebben we absoluut geen last gehad. Bij het ontbijt hebben we Father Majella ontmoet, hij is echt ontzettend aardig en kan ook best goed Engels. Hij vertelde wel meteen het verhaal dat de grond van het Don Bosco Boys Home vijftien jaar geleden in bezit is genomen door ''Evil People'', een handtekening die iemand van de leiding toen onder dwang had moeten gegeven was voldoende. Dit betekent dat ze iedere dag het risico lopen om van het gebied weggestuurd te worden, nog steeds.
Gelukkig vertelde hij ook nog leuke verhalen, bijvoorbeeld over het feit dat hij ook een keer in Nederland is geweest en daar Apeldoorn (Apelon) en Den Haag (Din Hag) heeft gezien. In zijn kantoor heeft hij verdere uitleg gegeven over het mooie Don Bosco project.
Daarna hebben we door twee mannen met een Riksja een rondleiding door Puducherry gekregen. Als eerste gingen we naar een ontzettend grote tuin toe; persoonlijk vond ik er niet veel aan, maar ik heb dan ook niet zoveel met planten. In de tuin was ook een kleinschalig acquarium met af en toe best mooie vissen zoals de Lion/Scorpion Fish en de Jewel Fish (Google het maar even:)). Er was ook een ontzettend mooie zeeschildpad al vonden we het allemaal wel ontzettend zielig dat 'ie in zo'n kleine bak gevangen zat met plastic platen als bekleding. Ook zijn we bij twee kerken langs geweest waarbij de binnenkant compleet volgehangen is met verschillende decoraties. Zo kleurrijk zie je het niet in Nederland. Een tempel in de buurt was ook ontzettend mooi, alhoewel we het alleen op een afstandje kijken hebben gehouden omdat er ook een gigantische olifant voor de deur stond.(''Nee Fem, daar kun je niet op zitten!'', aldus Elke). Na het zien van het strand hebben we ook nog een bezoekje gebracht aan het voormalige huis van een of andere heilige man, of wat hij ook mocht zijn. Je moest in ieder geval verplicht op blote voeten rondlopen. Toen we onze schoenen terughadden en even bij een kleine markt zijn geweest zijn we weer terug gegaan naar het Don Bosco Boys Home. Pff, een behoorlijk heftige ochtend. Na de lunch is ons dan eindelijk de weg gewezen naar het internetcafe, waar je voor 10 rupee per uur (dus ongeveer 20 cent) kunt internetten. We zijn wel verplicht om weer om 4 uur terug te zijn voor, je raad het nooit, tea time!
xx Veel liefs.
xx Veel liefs.
09 Juli 2010 - 11:59
Lieke:
Wow Fem het klinkt allemaal zo vet!
Ik ben echt heeeel jaloers,
nu lijkt mijn 5daagse tripje naar Parijs wat ik net met Sjors heb geboekt niets meer:P
Ben trots op jou en de andere meiden!
Hopelijk mag je binnenkort op een andere olifant rijden;)
Veel foto's maken he!!!
Liefs veel plezier en vooral veel genieten! -
09 Juli 2010 - 12:27
"Mama Joke":
Fijn om je reisverslag te lezen met de gewone Femke humor. Zoals ik begrijp zijn jullie aardig van start gegaan.Met uitzondering van de muggen.Is hier ook wel warm 35 plus.... maar vast niet zo heet als bij jullie?
Helaas moet ik je via deze weg vertelllen dat het met je Opa niet zo goed gaat. Als je ons wilt spreken dan graag via onze mobieltjes. Grote Schijndelse knuffel. "Mama Joke" -
09 Juli 2010 - 13:11
Familie Verhoeven:
Wat een ervaring!
Lieve groetjes -
09 Juli 2010 - 13:21
Joyce:
Heee Fem,
Ik was toch wel benieuwd hoe het ging! Echt super vet! Een hele ervaring lijkt me! Nouja ik lees wel weer wat voor avonturen je beleefd hebt, super veel plezier nog en geniet ervan!!
xxxx -
09 Juli 2010 - 14:22
Nicole:
Hee meisje!
Zo te lezen heb je al veel spannende dingetjes gedaan! Super vet man haha! Ik kreeg net alle mails tegelijk, maarja zal vast wel aan mij liggen haha!
Ik hoop dat je het heel erg leuk hebt! Maar zo te lezen heb je dat wel haha, veel fotos maken want ben erg benieuwd!!!
xxxxx -
09 Juli 2010 - 17:16
Oom Bert:
Geniet van deze ervaring want de wereld wordt alleen maar kleiner en je krijgt begrip voor andere leefomstandigheden en culturen -
09 Juli 2010 - 19:56
RAjafrom Jet:
Hello,FemKa, Welcom to India and JET theses first days. We will meet sunday 4.pm -
09 Juli 2010 - 23:51
Daan:
Wat een avontuur allemaal zeg! 3 meiden op pak.. en ik zie dat jullie ook wat cultuur snuiven; goeie!! :D
Have fun met de rest vd trip;) xx